RESERVE

FINE DINING NA DALMATINSKI NAČIN: BOWA, LD I PELEGRINI

Share:
FINE DINING NA DALMATINSKI NAČIN: BOWA, LD I PELEGRINI

Bowa – otok Šipan

Malo je koji restoran, tako opušten u atmosferi, a tako ozbiljan u pripremi hrane kao Bowa na otoku Šipanu, te stoga potpuno zaslužuje mjesto u našoj kategoriju ‘avanturističkog’ fine dininga. Među brojnim gostima su i brojni celebrity koji objavljuju fotografije restoran na društvenim mrežama, riječ je o vješto uklopljenim i besprijekorno uređenim drvenim kabanama koje se izdižu nad mora u uvali Vrbova na sjeveroistoku Šipana, najvećeg među Elafitima.

Osim intime ovakav raspored nudi i sada prijeko potrebnu prozračnost uvjetovanu pandemijskim mjerama, pa na 1000 m2 prostora restorana gosti mogu u potpunoj slobodi uživati u senzacionalnoj ponudi restorana, dok će se osoblje uz maske i redovna testiranja, pobrinuti da atmosfera ostane sigurna. Renome poznate malostonske obitelji Šare, ovdje je doveden pred iskušenje zbog izoliranosti, no vlasnik Pero Šare unatoč svemu pa i pandemiji zadržao je nevjerojatnu razinu gastronomske savršenosti putem jednostavnosti, poput japanske metode pripreme ribe – vrlo ‘zen’ i vrlo friško.

Stoga ako ste u prilici, najavite se na degustacijski meni u kojem će te polako uživati od prijepodneva do 18 sati navečer, kada se zatvara Bowa, nesumnjivo je da će te guštati u friškim malostonskim kamenicama, molu pripremljenom u tempuri, sashimiju od sabljarke, bijeloj ribi garniranoj povrćem, koje se uzgaja lokalno i organski. Vlasnik, inače pasionirani ‘big gamer’ s dozvolom za izlov tune, sigurno će preporučiti fenomenalni tartar od tune, no s filetima ribe na žaru, krakovima hobotnice ili pak biftekom i šipanskom janjetinom, nikako nećete pogriješiti.

Od ove godine u ponudi je novo jelo ‘malostonski toć’ kao oda ribarskom brujetu, te kolač od šipanskog rogača. Uz brojna probrana domaća vina, od plešivičkih, preko istarskih malvazija, do lokalnih aduta Grka Bire i Pošipa Grgić, te dingača St. Hills, te najluksuznijih edicija Matuško Superior i Edivo Navis Mysterium Amfora, vinska karta je pomno složena da prati svako jelo pa i fenomenalne deserte.

Za nautičare je osigurano šest bova u samoj uvali i dvije vanjske, dok se privremeno možete privezati na lijevom mulu gdje je dubina 3m, a na desnom 1,8m, na kojem se nalazi i pet muringa. Valja napomenuti kako je gostima koji trebaju luksuzni transfer, bilo iz Dubrovnika ili luke Brsečina na usluzi domaća jahta Colnago 35.

Ako želite pročitati ostatak članka posjetite izvornu stranicu