RESERVE NOW
SHOP
  /  Bowa   /  RAJ NA JADRANU

RAJ NA JADRANU

“Mjesto gdje ljeto traje dugo, mjesto koje se smjestilo u zagrljaju netaknute prirode, mjesto koje pruža nezaboravne događaje” tako Bowu opisuju u časopisu Večernjakov gourmet koji je svojim čitateljima pokušao dočarati sve što Bowa nudi stavljajući naglasak na gastronomsku ponudu.
Kada je riječ o pripremi specijaliteta najviše se pažnje daje korištenju lokalnih namirnica za pa između specijaliteta kuće goste često oduševi popara, a posebno su zanimljive namirnice poput paveruna ili zelenih papričica-pupatora koja se poslužuju kao prilozi.
Na našem meniju nalazi se sve ono što se nalazilo u vrtovima naših obitelji, no zanimljivim kombinacijama stvaramo nove okuse, pritom pazeći na svježinu i kvalitetu pripreme. Ovdje ćete probati najbolje od našeg podneblja, ali u drugačijoj interpretaciji. Tako na primjer u salatama koristimo smokve, bob, pinjole, ali i đumbir.
Svjesni smo koliko je svaki korak pripreme bitan pa puno pažnje pridajemo detaljima. Tako su na našem meniju i deserti koji su gluten free.
Zanimljivo je i da ćete u BOWI isprobati organski uzgojene lubenice koje rastu, vjerovali ili ne, baš na Šipanu. A korištenje domaćeg maslinova ulja ne trebamo posebno isticati. Dovoljno je reći da je Šipan ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao otok s najviše stabala maslina u odnosu na broj stanovnika.
Možda će se sunce na koji trenutak sakriti za oblak, no zadnje dane ljeta bi bilo idealno iskoristiti za posjet Bowi.
Prilog Večernjakovog Gourmeta pogledajte na linku.